Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen varslar om att Rävsnäsplanen försenas

Med anledning av alla inkomna yttranden och synpunkter reviderar Ludvika kommun tidplanen för "Rävsnäsplanen". Ansvarig tjänsteman tror inte längre att planen kan antas i augusti.

– Vi kommer inte att kunna hålla tidplanen. Detta på grund av arbetsbelastningen på oss planhandläggare och att tidplaner satta i samrådshandlingar oftast är lite av ett bästa scenariodatum, säger planeringsarkitekt Anders Årman.

Som DT skrev den 10 februari har 14 av fritidshusägarna med hus vid Ox Johans väg reagerat och framfört synpunkter på delar av planen. Även ridklubben och flera myndigheter har invändningar och Anders Årman gör klart att kommunen redan tagit till sig en del av kritiken.

– Kommunen har förstått att parkeringsfrågan har skapat problem ute på Rävsnäs. Tillsammans med Trafikverket håller vi på att utreda hur parkering kan samordnas för att nå en god lösning för alla parter, det vill säga ridklubben, Räfsnäsgården, boende och besökande allmänhet. Så det är en synpunkt som vi absolut jobbar på att tillmötesgå.

– Även kulturlämningsfrågan samt Rävsnäs ekonomibyggnaders bevarande håller på att diskuteras. Kulturlämningarna får ju inte flyttas hur som helst utan ska så klart bevaras/tas hand om på något sätt.

Anders Årman har även noterat att det i vissa yttranden framförts farhågor om risker för framtida eventuella läckage från gamla soptippen mellan Ludvika och Rävsnäs. Gifter som läcker ut i sjön Haggen skulle kunna utgöra en hälsofara för campinggäster och andra som badar i Haggen. På den här punkten menar Årman att han kan ge lugnande besked.

– Jag har utrett frågan om soptippen och pratat med miljö- och byggenheten. Enligt dem så är det inget som påverkar Haggens badvatten.

När det gäller övriga synpunkter om att den planerade campingen blir för stor, ytorna för ridklubben, ökande risk för inbrott i fritidshusen med mera så vill Anders Årman hänvisa till den samrådsredogörelse som en konsult håller på att sammanställa.

Slutligen kan noteras att vissa DT-läsare reagerat över att DT numera stavar Rävsnäs med "v" och inte "f". Anledningen är att kommunen kommit fram till att Rävsnäs är den korrekta stavningen.

– Enligt fastighetsbeteckningen så heter det faktiskt Rävsnäs. Och det är Lantmäteriet som håller i den namnsättningen och det är platsens juridiska namn, förklarar Anders Årman.