Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen ska besluta om Folkets parks framtid

Planerna på att utveckla Folkets park lever vidare.
En grov idéskiss har tagits fram.
– Vi måste bestämma en inriktning, säger Jan Bohman (S).

Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) konstaterar att Folkets park diskuterats under lång tid. Detsamma gäller hur Borlänge centrum ska kunna utvecklas. Frågorna hänger samman.

– Vi har två centrala parker. Liljekvistska parken och Folkets park. Liljekvistska har blivit fräsch och välkomnande med en lekplats för de mindre barnen, säger Jan Bohman.

Tankarna kring Folkets park går ut på att den ska utvecklas för äldre barn, unga och vuxna. En grov skiss har tagits fram av den arbetsgrupp som tillsattes, efter att medborgarförslag lämnats i frågan för ett par år sedan. Ännu så länge finns enligt kommunledningen inte mycket konkret att säga.

Under vintern eller våren bjuds det in till samråd där allmänheten ges tillfälle att säga sitt om parkens framtid. Den grova idén ska först bearbetas vidare för att bli underlag till en bredare diskussion. Skriftliga synpunkter ska också tas in från föreningar, organisationer och företagare.

Förslaget ska också presenteras för Borlängeborna i Kupolen. När ett slutligt förslag är klart handlar det om att beräkna vilka pengar som behöver skjutas till och att fastställa en tidplan.

– Vi ska föra en dialog under vintern och våren så att vi kan närma oss ett beslut någon gång under 2013, säger Jan Bohman.