Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen säljer folkpark

Orsa kommun är inne i ett ekonomiskt allvarligt läge. Trots att man fått ett tillskott på 7 miljoner kronor genom återbetalning av försäkringar är det högst osäkert om årets ekonomiska mål på 3,5 milj kr kan uppnås.
– Dessvärre visar prognosen för verksamheten i nuläget på minus 5,8 milj kr. Det gör att vi måste våga ta obekväma beslut, som att sälja Skeer, sa kommunalrådet Marie Olsson i kommunfullmäktige.

Annons

Marie Olsson tror att tiderna är förbi när det inte är tufft att få ekonomin att gå ihop.

– Vi har det tufft nu och enligt min mening så ser det inte ut att bli bättre de närmaste åren.

– Läget är så allvarligt att vi måste vända på alla stenar för att se var vi kan spara pengar. Redan har Orsa Lokaler tagit fram en åtgärdsplan och detsamma ska socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden göra för att få en ekonomi i balans.

Marie Olsson avslutade sitt inlägg med att vi inte kan ha allting kvar om inte pengarna räcker. Till exempel att sälja Skeer som kostar kommunen 300 000 - 500 000 kronor per år.

– Att sälja Skeer är ett obekvämt beslut. Ingen vill egentligen sälja, men läget är sådant att vi måste våga ta beslutet. Vi har under så många år försökt att få verksamheten i Skeer att gå ihop ekonomiskt utan att lyckas, sa Marie Olsson.

Bernt Westerhagen, C, höll ett brandtal för att Skeer inte ska säljas.

– Skeer kostar kommunen pengar, men vi måste också se det positiva i vad vi får för pengarna. Dansernas tid är inte förbi och det är många föreningar med andra verksamheter än dans som har verksamheter förlagd till Skeer. Det finns ingen annan lokal i Orsa med Skeers möjligheter. Därför yrkar C att Skeer inte ska säljas.

Partikamraten Mikael Thalin samt Jan-Olov Brandt, Sd, och Bengt-Åke Svahn, Kd, gav sitt stöd åt Bernt Westerhagen.

Ärendet att sälja Skeer avgjordes efter votering med röstsiffrorna 17- 14. Mot beslutet reserverade sig C och Kd.