Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen sålde delar av sin konstsamling

50 konstverk ur Malung-Sälens kommuns samlingar, auktionerades bort under lördagen.
En av många nöjda köpare var Gunnar Olsson som var ute efter en speciell tuschtavla och fick både den och två till för 100 kronor.

Malung-Sälens kommun har en hel del konst i gömmor och på olika väggar. 50 av de alstren hade nu sorterats ut och bjöds ut på en välbesökt auktion på lördagen.

– Jag kom hit för att ropa in en tavla av bortgångne Peter Hurtig, berättar Gunnar Olsson.

Den tavlan kunde han också ropa hem för femtio kronor.

– Jag hade varit beredd att bjuda högre om det behövts, säger Gunnar, samtidigt som han ropade in ytterligare två tavlor.

– Tre tavlor för 100 kronor, det känns bra, skrattade Gunnar när han betalade sina fynd.

Kommunens tavlor av lokala konstnärer gick nu åt i snabb takt och det till fyndpris mellan tio och 200 kronor, så några auktionshuspriser blev det inte, men vem vet. Tids nog kanske någon av de många konstnärernas alster får ett betydligt högre värde.

– Det här var tavlor som vi inte har plats för längre och ett bjuda ut dem på det här viset känns bra. Dels så stannar de i Malung och dels kommer de förhoppningsvis att pryda några väggar, förklarade Nirs Peter Nordin.

Under auktionen presenterade han sakligt de olika konstverken, medan Per Hampus såg till att det gick snabbt mellan klubbslagen.