Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen överklagar containerterminalen

Turerna kring containerterminalen i Insjön fortsätter.
Leksands kommun har nu beslutat att överklaga senaste beslutet i frågan där Mark- och miljödomstolen ansåg att det fanns jäv när detaljplanerna för området togs fram.

Annons

– Vi går vidare med ärendet till Mark- och miljööverdomstolen som är högsta instans, säger Anne-Lie Stenberg (M), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Leksands kommun lämnade in överklagan i absolut sista stund efter att ha haft möte med containerterminalens markägare, Bergkvist-Insjön AB.

Kommunen hoppas att nu domstolen ska ge prövningstillstånd och att det kommer före nyår. Hur länge det sedan skulle dröja innan domstolen tar upp ärendet vet ingen.

– Men om Mark- och miljööverdomstolen skulle bevilja prövningstillstånd, så tyder det på att man har en avvikande åsikt, säger Stenberg och fortsätter:

– Vi anser fortfarande att det inte fanns en jävsituation när planärendets slutliga utformning gjordes och att själva sakfrågan - en utbyggnad av containerterminalen - är det som ska prövas.

Om beslutet i jävsfrågan ändras av Mark- och miljööverdomstolen går ärendet tillbaka till Länsstyrelsen för en prövning av själva utbyggnadsförslaget.