Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen missar stora pengar på torrlagd bassäng

Kommunen går miste om intäkter i storleksordningen 150 000 kronor i månaden på grund av att sporthallens stora bassäng inte går att använda. Fram till årsskiftet beräknas kommunen ha tappat 600 000 kronor på den torrlagda bassängen. Det handlar i huvudsak om uteblivna entrépengar.

När kommunfullmäktige sammanträder på måndag tas det formella beslutet om att det ska installeras en stålbassäng för cirka fyra miljoner kronor.

Men processen för inköp av en "stålbalja" är redan i gång.

– Vi tror att en ny bassäng ska kunna vara installerad till årsskiftet, säger Ingvar Henriksson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det är tekniska kontoret och fastighetschefen Stefan Andersson som ansvarar för projektet.

Men han är inte lika optimistisk som Henriksson:

– Går allting optimalt ska det kunna bli så och det är vår målsättning. Men det kan också dröja en bit in på nästa år, säger Andersson.

Senast på fredag vill kommunen ha in anbud på projektet.

– Vi får verkligen hoppas att vi får in några anbud.

Vad händer annars?

– Det törs vi inte tänka på, svarar fastighetschefen.

För närvarande tränar en del av tävlingssimmarna i Grängesbadet medan andra åker till Falun eller Borlänge.

Bo Sundqvist, förvaltningschef på kultur och fritid, uppger att simklubbarna i Ludvika och Grängesberg kommer att kompenseras, både för sina ökade kostnader och för uteblivna tävlingsintäkter.