Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen i bilder

Bilderna blev en utställning på biblioteket, en bok och ett bildarkiv.
– Vi hoppas att boken ska bli till hjälp i marknadsföringen av Ludvika kommun, säger Thomas Frejd, som står för bokens design.

Annons

Frejd har en högskoleutbildning i grafisk formgivning men gått arbetslös ganska länge.

Nu har han fått plats i ett projekt under kommunens arbetsmarknadsenhet, där man bland annat tar fram tryckt material som kan användas för att lansera kommunen i olika sammanhang.

Totalt är det sex personer med arbetslöshetsbakgrund och med ett fotointresse som hjälpts åt att ta fram ett stort antal bilder från kommunen och som bidragit till utställningen på biblioteket, som pågår fram till 15 mars.

– Ett teamwork ligger bakom, betonar Frejd, som förstås gillar kreativt skapande med tanke på sin utbildning.

Den bok som nu bland andra Thomas Frejd varit med och tagit fram säljs enbart via nätet och behållningen kommer att gå till Rädda Barnens lokalavdelning.

Arbetsledaren Karin Tulkiewicz upplyser att gruppen fortsätter att ta bilder och som kontinuerligt läggs ut på en hemsida.

– När nya bilder tas läggs de kontinuerligt ut på en hemsida, förklarar hon.

– Bilderna blir som en tidsresa genom kommunen, tillägger Thomas Frejd.

Han tycker det är bra att få vara med i projektet även om det är tillfälligt.

– Naturligtvis skulle jag vilja ha ett fast jobb. Men det spelar ingen roll att jag har en högskoleutbildning, det är lika svårt ändå.