Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen har tagit över restauranghuset

Nu är det definitivt klart – kommunen är ny ägare av det svårt förfallna restauranghuset vid Valhallavägen.
Det bekräftar Bror Wallin i en skriftlig kommentar till NLT.

Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott sade i förra veckan ja till att köpa fastigheten för 150 000 kronor.

Ärendet behövde inte dras vidare till högre kommunal instans och därför kunde övertagandet av fastigheten ske den 1 oktober.

"Köpet av Älgkon 16 är helt klart och är nu i kommunens ägo. Förhoppningsvis ska den rivas så fort som möjligt men det står inte först i kön och så ska det finnas pengar", skriver Wallin.

Kommunens fastighetschef Stefan Andersson har ännu inte hunnit göra någon besiktning av fastigheten. Han har därför svårt att uppskatta vad rivningen kommer att kosta.

– Om det krävs jättemycket sanering så drar det i väg med kostnaderna. Men jag gissar att rivningen i alla fall kommer att kosta en miljon.

Sören Finnström (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, välkomnar att kommunen nu står som ägare.

– Huset har länge varit en skamfläck för Ludvika. Men innan vi river det ska vi riva HSB-huset i Grängesberg. Det är något som vi tidigare har lovat, att ta bort det huset, betonar Finnström

– Restauranghuset ser inte kul ut. Det har inte varit någon bra PR för kommunen, instämmer Stefan Andersson.