Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen försöker rädda kvar lantmäteriet

Kommunen bjuder nu in till diskussion - för att rädda lantmäteriet kvar i Rättvik.
– Det är klart vi vill ha kontoret kvar, säger kommunalrådet Annette Riesbeck (C).

Politikerna har fått information om Lantmäteriets planer.

De vill stänga kontoret i Rättvik, som ligger intill Bilprovningen, och enligt uppgift flytta det till en annan enhet utanför kommunen.

Men nu agerar kommunen.

– Det är alltid sorgligt när det finns planer på att flytta sådan här verksamhet. Vi i kommunen vill göra vad vi kan för att det inte ska bli så, säger Riesbeck.

Därför har man bjudit in ledningen för Lantmäteriet till en diskussion.

– Vi anser att det är viktigt ur många aspekter att ha kontoret kvar. Naturligtvis hoppas vi att vi kommer fram till en lösning.

– Dels är ett lokalt kontor till stor nytta för kommunens invånare. Och dels är det viktigt för samarbetet mellan kommunen och lantmäteriet, kommenterar Annette Riesbeck.

Om en diskussion om att rädda kvar lantmäteriet kommer till stånd är i dag inte klart.

– Vi vet just nu inte anledningen till flyttplanerna. Om det handlar om lokaler eller annat. Men vi vill gärna diskutera detta och se om det går att hitta en lösning, säger Martin Klarstedt, kommunens miljöchef.

Tidningen sökte lantmäteriet lokalt, men utan framgång.