Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen diskuterar försäljning av Mellsta camping

Kommunen planerar att sälja Mellsta camping.
Kvarnsvedens IK är intresserat att ta över.
– Vi behöver alla ta en fundering på vad vi vill med Mellsta camping i framtiden, säger Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK.

Annons

Klubben har nu drivit Mellsta camping i ett par säsonger. Från kommunal sida tittar man nu på möjligheten att sälja campingen för att spara pengar och samtidigt skapa en utveckling i området.

Olle Davidsson, Kvarnsvedens IK, bekräftar klubbens intresse. Något konkret förslag finns dock ännu inte.

– En förutsättning är att vi klarar att driva det kommersiellt. Det kan inte bara bygga på ideella insatser, det klarar vi inte i längden. Vi ska inte heller ge oss in i något där vi behöver gå skorna av oss.

Olle Davidsson konstaterar att investeringsbehoven i Mellsta är stora:

– Tyvärr har anläggningen stått still i 20 år. Det blev ett lyft med nya restaurangdelen. I övrigt har inte mycket hänt och en utbyggnad behövs.

Kommunen betalar i dag ingen ersättning till Kvarnsvedens IK för driften av Mellsta, Men kommunen har ändå kostnader för området.

– Vi försöker nu att hitta en annan lösning. Kvarnsvedens IK har gjort det väldigt bra den korta tid de förvaltat Mellsta, säger Ola Brossberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Han är positiv till en lösning där klubben helt tar över. I så fall ska tillgången till området, för alla Borlängebor, säkerställas.

– Vid en försäljning ska vi också säkra en optionsrätt på eventuellt återköp så att det inte hamnar i fel händer och får en helt annan inriktning, säger Brossberg.

Och fortsätter:

– Det finns mycket tyckande i den här frågan, om vi gör rätt eller fel. Bland annat hos oss i partiet. Men med de förtydliganden vi gör tror jag att vi kan få partiorganisationen med. Det är viktigt att bevara oasen Mellsta för Borlängborna.

Han säger att kommunen inte har de muskler som behövs för nödvändiga investeringar.

– Jag tror det kan bli bättre om KIK kan göra det. De har förutsättningar om vi hittar en smart lösning. Vi ser en möjlig besparing samtidigt som vi ser en utveckling. Men det finns frågetecken innan vi är framme.

Vad blir vinsten för kommunen?

– Vi får ta en kapitalförlust år ett. För kultur- och fritidsnämnden blir det en besparing på en miljon, säger Ola Brossberg.