Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet: Visst finns det risk för uppsägningar

En konsultrapport som i somras slog fast att grundbemanningen inom äldreomsorgen är för låg, och en revisionsrapport från februari 2011.
Det var rekvisita igår när kommunledningen tillsammans med företrädare för omsorgsnämnden samlade kraft och kunskap inför fortsättningen.

Annons

– Vi har gått igenom läget, och det som händer härnäst är att vi ska handla upp en konsulttjänst, där uppdraget blir att staga upp organisationen, meddelar kommunalrådet Leif Nilsson (S).

Hur mycket pengar som ska satsas på konsulten är ännu oklart.

– Just nu finns vare sig tid eller pengar avsatta till detta, utan ekonomiavdelningen håller på och räknar på det, tillägger Nilsson.

Han nämner också att på tisdag i nästa vecka ska en träff hållas med omsorgsförvaltningens mellanchefer. Att det bland dessa finns flera som efter petandet av Anders Hjelm påannonserat uppsägningar är Leif Nilsson medveten om.

– Det är viktigt att få med sig mellancheferna om man ska få fason på organisationen, men risken för uppsägningar får man förstås ta med sig.