Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet vill se fler blommor i rondellerna

Faluns båda kommunalråd - Jonny Gahnshag (S) och Susanne Norberg (S) - har fått ta emot klagomål om hur rondellerna ser ut och sköts om.
– Efter sommaren har vi fått in en hel del synpunkter, och jag kan väl rent allmänt tycka att vi borde kunna bjuda till lite mera, säger Jonny Gahnshag.

Redan förra sommaren reagerade Jonny Gahnshag starkt på den bristfälliga skötseln av flera rondeller.

Han gjorde det i ett blogginlägg på den egna hemsidan.

Så här skrev han då: "Men säg den stad som är perfekt. Även vi har våra fläckar. Det som faktiskt retar mig mest är att vi i Falun så metodiskt har undvikit att göra något vackert av våra rondeller. Det gäller särskilt på sommaren då de helt enkelt ser för jävliga ut."

– Jag har fortfarande samma åsikt nu som då. Det måste gå att göra mer än vad som görs i dag. Att ge ett bra intryck är viktigt, säger Jonny Gahnshag.

Men det handlar ju om en besparingsåtgärd. Kommentar?

– Okej, verkligheten är den att vi måste spara. Men man måste också tillåta sig att både prioritera och prioritera om. Vi har en fin stadskärna med massor av fina blomsterarrangemang, men skulle kanske flytta några av arrangemangen till rondellerna.

Är det främst mer blommor du vill se i rondellerna?

– Ja, det är det billigaste alternativet men också det effektivaste för att höja intrycket. Säsongsdekorationer är oftast väldigt fina. Vi behöver inte krångla till det med dyra och fasta utsmyckningar.

– Jag vill på inget sätt idka något ministerstyre, men vi måste kunna bjuda till lite mera, slutar kommunalrådet