Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunalrådet: större camping i Räfsnäs kan dröja många år

I början av nästa år väntas kommunfullmäktige i Ludvika
anta nya detaljplanen för Räfsnäsområdet.
Men utbyggnaden av campingen är inte prioriterad, avslöjar kommunalrådet.

Annons

– De kan dröja något år, eller många år, säger Leif Pettersson (S) mångtydigt.

Han berättar att anläggande av så kallade ställplatser i centrumnära läge för husbilar och husvagnsekipage har högre prioritet.

Detta framgår också av den flerårsbudget gällande investeringar som kommunfullmäktige klubbade i november. En miljon kronor har anslagits för att ordna med ställplatser under 2017. När det gäller Räfsnäscampingen är bara 500 000 kronor anslaget 2017 för projektering.

– Utbyggd camping och stugby i Räfsnäs är inget vi prioriterar. Ställplatser är mer prioriterat och det ska hålla en viss kvalité och vara komfortabelt och inte bara bestå av en grusavfart.

Ska det vid ställplatserna finnas dusch- och tvättmöjligheter?

– Det får man titta på, men det är inte fråga om någon lyxanläggning, svarar Pettersson och tillägger att han för närvarande inte har någon uppfattning om vilken kapacitet i antal fordon som ställplatsen bör ha.

När det gäller campingen i Räfsnäs så var politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott eniga i tisdags om att rekommendera kommunfullmäktige att säga ja till detaljplanen. Förutom utveckling av campingplatsen innebär förslaget bland annat att ridklubben kan utveckla sin verksamhet.

Beträffande ridklubben så utgår Leif Pettersson från att kommunen i samråd med ridklubben relativt snart kan komma fram till vad som ska göras.

I 2016 års budget är 500 000 kronor reserverat för utredande och projekterande medan det för 2017 har anslagits 11,5 miljoner för nybyggnation vid ridklubben.