Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet om avvecklingen: "Kringlan kan bli seniorboende"

/
  • - När socialstyrelsen skärper till reglerna är det viktigt att vi har färre enheter, säger Podgorski.  Foto: Sören Haga

Annons

- Hårdare krav från Socialstyrelsen som innebär att man kanske måste ha en större personaltäthet är anledningen till att demensvården koncentreras till färre enheter, förklarar Podgorski.

- Det finns idéer om hur detta ska kunna ske. Bland annat kan Orrmyrgården bli en del i demensvården och de som inte bara är dementa utan även har andra problem och kanske är skröpliga på ett eller annat sätt, kan bli föremål för vård vid Rönnebo vid Malungs vårdcentral, säger Kurt Podgorski.

- Det här är frågor som vi kommer att diskutera men några beslut hur det ska se ut med den framtida demensvården i centralorten har vi inte. Men jag är övertygad om att vi kommer att hitta lösningar som kommer att bli bra för alla.

När det gäller just den framtida användningen av Kringlan har kommunen ganska klart för sig hur den ska användas.

- Vi har haft möten med bland annat pensionärsrörelserna och det skulle lämpa sig mycket bra för ett seniorboende, säger Kurt Podgorski.

- Det är närhet till centrala Malung och det är närhet till strövområden kring älven. Ett fantastiskt boende helt enkelt.

Podgorski räknar med beslut om både Kringlans och demensvårdens framtid ska finnas om några månader.

Mer läsning

Annons