Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal: "Vi förutsätter att de anställda behåller sina jobb"

Cilla Rohdin, ordförande för Kommunal i Bergslagen, arbetar för att Nobinas anställda i Dalarna ska få jobba vidare när upphandlingen är färdig.
– Målet är att ingen ska förlora jobbet, men vi vet att det kan bli svårt att uppnå, säger hon.

530 anställda berörs när Nobina väljer att inte lägga anbud på kollektivtrafiken i Dalarna. De berörda yrkesgrupperna är bussförare, verkstadspersonal och servicepersonal.

– Vi förutsätter att våra medlemmar har rätt att stanna kvar oavsett vilket anbud som vinner upphandlingen. Tyvärr är det inte helt vanligt att det sker och det är därför också ett av kraven i kommande avtalsrörelse, säger Cilla Rohdin är ordförande för kommunal i bergslagen.

Bo Gustavsson är bussförare för Nobina och ordförande i trafiksektionen Dalarna för Kommunal. Nyheten om att Nobina väljer bort Dalarnas kollektivtrafik överraskade honom.

– Det här är inte något jag kände till eller förväntade mig. Det är ett tråkigt besked att få, men vi jobbar i en osäker bransch. Jag och mina kollegor i Ludvika kommer jobba som vanligt och hoppas att vi får behålla arbetet. Kommunal ska driva den frågan, säger Bo Gustavsson.