Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunal bemöter Orsa kommuns öppna brev, MT 22/10

Kommunal är det fackförbund som organiserar de flesta av Orsa kommuns arbetstagare i de olika förvaltningarna. Vi får då också möjlighet att närvara på anställningsintervjuer av de chefspositioner som kommer att leda våra medlemmar.

Kommunal tar alltid tillvara på den möjligheten för att vara med och ställa frågor, lyssna in vad personerna tycker är viktigt för att vi ska få så bra arbetsplatser som möjligt i kommunen. Vi tar alltid referenser från andra Kommunal:s sektioner, där personen varit anställd tidigare, allt för att få en så samlad bild som möjligt och för att vi skall få rätt person anställd på rätt plats.

Vid de senaste anställningarna på socialförvaltningen så har Kommunal varit väldigt tydligt med att vi inte har samma åsikt som arbetsgivaren. Vi har lämnat in yrkanden som bifogats protokoll, vi har sett till att vi fått med i protokollsanteckningar att vi inte förordat arbetsgivarens förslag på person. Detta gäller även anställningen av förvaltningschef.

I det öppna brevet hänvisar arbetsgivaren till att vi som fack kan tvista på förhandlingar som vi ställer oss oeniga till och det gör vi också. När det gäller tillsättningar av chefer har Kommunal valt att inte tvista då det är arbetsgivaren som bestämmer och har ansvaret för tillsättningarna. Att man då som arbetsgivare kan skriva i det öppna brevet att "ibland får man inte som man vill", det är Kommunal och våra medlemmar väl medvetna om!

Kommunal Orsa/ Ellenor Smids, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare