Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommer att påverkar Faluns rankning

Falu kommun kommer nu att rasa från en redan dålig rankning när det gäller företagsklimat, till en ännu sämre.
Det tror Svenskt Näringslivs regionchef i Dalarna Carl Ström .

– Det här är en enskild händelse, men av sådan art att företagare kommer att prata om den. Vi kommer att märka effekt, om inte kommunen tänker till och minimerar skadan, säger Carl Ström.

– Vi vet sedan tidigare att företagarna tycker att Falu kommuns tjänstemäns attityd till företagande är dålig. Något som inte är så underligt eftersom tjänstemannakåren i Falun blivit så stark. Varje val leder till politiskt maktskiftet i kommunen och då blir det så, fortsätter han.

Carl Ström tycker att kommunen agerar "mer formellt än serviceinriktat".

Det som gör honom "lite hoppfull" är dock att kommunalrådet Jonny Gahnshag tog kontakt med Jan Persson efter att han fått veta vad Kilenkryssets vd kommer att säga på kommundagen nästa vecka.

– Om jag vore i kommunalrådets kläder skulle jag koppla in en jurist som skulle gå in och tolka lagen, säger Carl Ström, som också tagit kontakt med kommunchefen och nya näringslivschefen.

- Detta för att lyfta frågan om problemet med tjänstemännens attityd sitter på individ- eller avdelningsnivå när k, säger Carl Ström