Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komåse duktiga cirkusartister

Cirkus har blivit grejen för Rakt in i hjärtat-ensemblen från kommunens dagliga verksamhet, tidigare dagcenter.
Under onsdags- och fredagskvällen ger de 16 artisterna två föreställningar av garanterat livfulla Varieté Komåse.

Som vanligt är det prisade musikkonsulenten Peter Grind som ligger bakom den årliga showen, vilken sedan ett par år tillbaka har fått en klar cirkustouch.

– För två år sedan besökte vi Cirkus Cirkör i Stockholm. Vi fick jobba ihop med dem en hel dag. Sedan dess har vi satsat på cirkus och har också en del samarbete med Ludvika minicirkus, säger Peter Grind.

Det han och övriga inblandade snabbt upptäckte, i samband med Cirkus Cirkör-besöket, var att det formatet passar daglig verksamhet-deltagarna utmärkt.

– Cirkus kan man göra ganska ickeverbalt och det passar oss bra, eftersom våra artister har svårt med repliker, säger Peter Grind.

Han fortsätter:

– Däremot är cirkusföreställningar fyllda av karaktärer och här har vi ju många med starka karaktärer.

Peter Grind exemplifierar med Mats Jönsson som med sin sprallighet fungerar utmärkt som clown och kraftkarlen Ulf Rosen som gör sig mycket bra i en Starke Arvid-roll.

Såväl Mats Jönsson som Ulf Rosen svarar glatt "ja" på frågan om de trivs med sina roller.

En lysande show lär det bli på Aveny, inte minst med tanke på att just ljussättningen är synnerligen ambitiös.

– Ja, vi har fått hjälp med den av två tjejer från Boomtown i Borlänge. De gör det här som ett elevarbete och har tagit med sig ramp efter ramp med belysning. Så det blir riktigt häftigt, säger Peter Grind.