Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom/Vux i samverkan

Sedan i våras har sektorschef Lars Nyberg haft uppdraget att skapa kommunsamverkan inom den kommunala vuxenutbildningen. Aktuella kommuner är Leksand, Rättvik och Gagnef.
– Det är viktigt att få till en samverkan, säger utskottsordförande Sakarias Winberg. Inte minst för att minska kostnader.

Meningen är att den nya organisationens huvudsäte ska ligga i Leksand. Vidare ska en gemensam nämnd bildas med Leksand som värdkommun. Något som dock kan verkställas först efter att kommunernas fullmäktigegrupper sagt ja.

Organisationen centralt ska bestå av en rektor, en studie-och yrkesvägledare samt en assistentfunktion. Organisationen ska även innefatta samordning av lärlingsutbildningen. Huvuddelen av Kom/Vux-utbildningen förläggs till Leksand medan exempelvis SFI, Svenska för invandrare, även kan hamna i Rättvik eller Gagnef.

Går allt som det ska träder den nya organisationen i kraft före sommaren. Till hösten 2013 ska den nya verksamhetsmodellen vara i gång.