Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kollektivanslutningens tid är inte förbi?

Annons

Ordföranden i Falu arbetarkommun Krister Johansson (S) avgår och anser sig ha blivit hotad med repressalier från sina kamrater i partitoppen för avvikande åsikter.   

Jag drar mig minnes följande händelse från 70-talet då Olof Palme var kejsare i Sverige och Hans "Hoffa" Eriksson var ståthållare i Transportarbetarförbundet. Följande utspann sig en dag min arbetsplats.

Gruppordföranden i facket spände ögonen i mig och röt: "Du vet väl viket parti du röstar på söndag?"  "Nej", blev mitt oskyldiga svar, "det finns ju flera".

"Det finns bara ett parti", väste ordföranden, "om du inte röstar på det partiet ska du inte sitta vid vårt frukostbord och äta".

Jag svarade att jag uppfattat att det rådde demokrati i Sverige och att jag därför kunde sitta var jag ville och äta. Som ett kuriosum bör tilläggas att man vid denna tidpunkt kollektivanslöts till socialdemokratiska partiet när man gick med i facket. En mindre summa drogs direkt från lönen och gick till partiet.

Ove Aronsson

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare