Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kochens bredd visades upp

Under torsdag kväll genomfördes på Martin Koch-gymnasiet det årligt återkommande Öppet hus med en mängd aktiviteter i alla skolans lokaler och olika program. Skolans bredd presenterades i en rad stationer som spände från bygg- och anläggningsprogrammet och dess tunga maskiner till esteternas musik- och dansföreställning.

Annons

Två elever valde att marknadsföra en modekollektion.

Emma Österling och Klara Martinpelto har valt att göra ett projektarbete som kombinerar deras intressen för återvinning, välgörenhet och mode.

I samarbete med Erikshjälpen i Hedemora har de satt samman en höstkollektion, som ska börja säljas i Erikshjälpens butik vecka 47.

– Vi har fått plocka vad vi vill ur deras second hand-bestånd, till vår kollektion. En del plagg har vi ändrat och piffat till, berättar de.

De har gjort både en herr- och en dam-kollektion, med sex kreationer i varje, plus skor och accessoarer.

– Att handla på second hand är inget konstigt. Tvärtom, är det många modeintresserade som utnyttjar den möjligheten, Fördelarna är många, dels får man mycket för pengarna, dels får man en unik stil, förklarar Emma och Klara.

Och det finns chans att fynda. Tjejerna vittnar om att de hittat märkesplagg från Armani och Ralph Lauren.

Emma Österling och Klara Martinpelto går tredje året på samhällsprogrammet på Martin Koch-gymnasiet. Att de är modeintresserade går inte att ta miste på, men en framtida karriär i modebranschen är inget de har siktet inställt på.

– Man får nog ha det som ett fritidsintresse, säger Emma.

– Det är nog inte så stora chanser att ta sig fram inom modebranschen, fyller Klara i.

Sedan den första kollektionen bjudits ut, ska tjejerna göra en utvärdering, men det är troligt att det kommer ytterligare kollektioner. Intresset hittills har varit stort. I så fall blir det en vinterkollektion.

Projektarbetet, som är en obligatorisk del i årskurs tre, ska omfatta 100 timmar, och det sträcker sig fram till april. Vem vet, det kanske hinns med en vårkollektion...