Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivdrama i Älvdalen kvinna skadad

En kvinna skadades och fick föras till sjukhus efter att hon blivit överfallen i sitt hus i byn Kåtilla i Älvdalen tidigt på lördagsmorgonen

Annons

Det första larmet inkom till polisen klockan 04.26 på lördagsmorgonen. Det var en kvinna i byn Kåtilla som berättade att hon vaknat av att någon krossade en ruta på huset. När hon gick för att se vad som hänt möttes hon av en för henne okänd man som var på väg att sopa undan glaskross och hoppa in genom fönstret.
Men när han blev upptäckt flydde han från platsen.

Tio minuter senare, bara en bit därifrån misstänker polisen att det var samma person som tog sig in och överföll och skadade en kvinna.

Hon lyckades efter överfallet fly till sin son som bor i ett hus i närheten och därifrån larma polisen.

Kvinnan fördes till Mora lasarett för vård, enligt uppgift ska hon ha blivit knivskuren, dock inte allvarligt.

Polisen drog under morgonen och förmiddagen igång sitt sökande efter gärningsmannen. Vid lunchtid kunde en man gripas i Älvdalen, han geps och anhölls misstänkt för grov misshandel.

- Med det här gripandet ser vi det hela som uppklarat, berättar Jessica Åkerström vakthavandebefäl vid dalapolisen som i övrigt inte vill säga så mycket om den gripna mannen eller vad som ledde fram till gripandet.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att den gripne mannen är släppt på fri fot, men att han fortfarande är misstänkt för brottet.