Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivbeväpnade under Peace & Love

En 17-årig yngling från Örebro och en 19-åring från Åkersberga har dömts Falu tingsrätt för brott mot knivlagen. Detta efter att de blivit ertappade med att vara knivbeväpnade under årets Peace & Love.

Annons

Det var i samband med att 17-åringen från Örebro var inblandad i ett slagsmål på Hagavägen som det visade sig att han också var knivbeväpnad.

Den kniv som han bar på sig ingick i ett så kallat multiverktyg. 17-åringen har förklarat innehavet med att han arbetat som funktionär under festivalen och då varit i behov av verktyget vid uppsättning av tält. Att verktyget också bestod av en kniv visste han inte ens om.

Kniven upptäcktes i samband med att 17-åringen hamnat i slagsmå. Detta berodde enligt honom på att han angripits av en berusad man som han kommit i diskussion med på väg till ett artistuppträdande.

De poliser som kom till platsen har kunnat vittna om att verktyget föll till marken i samband med att de tog tag i 17-åringens armar. Enligt deras uppfattning hade han då försökt att kasta ifrån sig kniven vid polisingripandet.

Rätten anser att det är helt osannolikt att han inte skulle känna till att verktyget innehöll en kniv. Han döms därför till 1 500 kronor i böter.

19-åringen greps av vakter på festivalområdet då han utrustad med en mattkniv höll på att skära ned en affisch som satt på ett staket.

För att ha burit kniv på offentlig plats döms 19-åringen till böter med 2 500 kronor.

Båda ska även betala 500 kronor var till brottsofferfonden.