Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knattedragare med jättebuckla

Brunnsbergs duktiga dragkampare i knattemodell har avslutat säsongen.

Annons

Avslutningen hölls i Brindbergs fäbodar. Programmet började med en tipspromenad där frågorna handlade om, ja just det; dragkamp. Många av knattarna och föräldrarna svarade rätt på många av de knepiga frågorna.

Efter detta blev det grillade hamburgare och fika och alla dragkampare fick naturligtvis ett diplom för sina insatser.

"Vi är mycket stolta över er knattedragare" skriver klubben på sin hemsida och hoppas att knattarna vill fortsätta även nästa säsong. Så bra har de varit att de bidragit till att Brunnsberg blivit Årets dragkampsklubb 2012. Eftersom knattarna bidragit till den utmärkelsen till stor del fick de ha med bucklan på bilden .

Brunnsbergs dragkampare slog ett slag för att få in fler unga genom att visa upp sig under en prova-på-dag i skolan i våras. Därmed fick de in flera nya dragare. Ett 20-tal av dem har deltagit i träningarna där Heléna Andersson och Johan Andersson samt två aktiva dragare tränar dem. Knattarna har i olika lag fått tävla på en hemmatävling, på SM i Frillesås och uppvisningsdragit i byalagsdragkampen i Älvdalen.

Lördag den 20 oktober blir det avslutning för de äldre i Brunnsbergs bystuga med mat, dans och hyllningar av all de nya världsmästare som klubben fick efter VM i Schweiz i september. Brunnsberg hade tio deltagare med i de svenska lagen. Åtta guldmedaljer blev utdelningen för de tio deltagarna från Brunnsberg under Sveriges fana.