Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkbeställningar fastnade i tullen

Skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst. Det blev domen för den 27-årige Borlängebo som vid 16 tillfällen beställt narkotikaklassade preparat via Internet. 14 av försändelserna stoppades dock av tullen på Arlanda.

Annons

Det var under perioden 1 februari till 1 augusti förra året som mannen gjorde beställningarna via olika sidor på nätet. Några tabletter fick han dock aldrig då de flesta beställningar fastnade i tullen på Arlanda flygplats. Två försändelser nådde dock ett utlämningsställe i Borlänge. Men inte heller de paketen hamnade hos 17-åringen. Istället omhändertogs de av polis.

Mannen har själv hävdat att han under perioden var inne i ett missbruk som gjort att han endast har diffusa minnen av försöken att handla på nätet.

Att några sändningar aldrig kom fram hade han inte heller reagerat nämnvärt på då han trodde att han blivit lurad av de företag där han beställt varorna.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att inget tyder på att beställningarna varit avsedda för något annat än mannens eget missbruk. Tio av de 16 försändelserna har dessutom innehållt så små mängder att brotten kan anses som ringa medan sex beställningar klassas som brott av normalgraden.

Rätten menar att gärningarna har ett straffvärde på tre månaders fängelse. Hänsyn tas dock till att mannen genomgått en lyckad drogavvänjning som gjort honom drogfri sedan i mars i år. Han döms därför till skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst samt till att betala 500 kronor till brottsofferfonden.