Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp svensk seger mot Frankrike

Annons

Ett fieldgoal från NFL-meriterade kickern Ola Kimrin gav Sverige segern i första matchen av VM i amerikansk fotboll.

Nu väntar regerande världsmästaren Japan i en match om gruppsegern och en plats i finalen.

Sverige fick en tuff match mot Frankrike när VM i japanska Kawasaki inleddes för svensk del, men vann till slut med två ynka poäng, 16_14.

Frankrike var i ledning efter den första quartern, men Sverige utjämnade i den andra när Per Björnehammar sprang till sig en touchdown och Ola Kimrin ordnade extrapoängen.

Avgörande kom sedan i den tredje quartern. Sverige fick en touchdown till när quarterbacken Carl-Johan Haraldson hittade Johan Ingerman med en passning. Den gången blev det dock ingen extrapoäng för Kimrin och några minuter senare tog Frankrike ledningen igen.

Men Ola Kimrin fick revansch i slutminuten av quartern. Med ett fieldgoal från 43 yards (drygt 39 meter) såg han till att det blev tre svenska poäng till och seger.

Sverige har de senaste åren stått sig bra internationellt sett och är regerande Europamästare, efter finalseger mot Tyskland i EM 2005.

Gruppfinalen mot Japan på torsdag blir direkt avgörande för vilket lag som går till final. Japan har vunnit båda de tidigare världsmästerskapen som arrangerats och krossade Frankrike med 48_0 i första matchen.

Men trots att Sverige hade betydligt svårare för fransmännen finns alla chanser, enligt Kennedy.

I den andra gruppen är USA, med spelare från collegeligan, favorit till finalplatsen, men lär få hårt motstånd av Tyskland i gruppfinalen.

TT

Mer läsning

Annons