Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp seger för Spanien

Annons

Spanien fick ett gyllene tillfälle att knappa in på Sverige i EM-kvaltabellen.

Laget tog chansen _ men det dröjde till den 81:a minuten innan Andres Iniesta gjorde målet som innebar seger med 1_0 mot Island.

Efter den spanska 2_1-segern mot Danmark i lördags såg det ut som att Luis Aragones manskap var tillbaka på rätt spår, efter den minst sagt svaga inledning av kvalet.

Men mot Island satt det ohyggligt långt inne för spanjorerna och reaktionerna lär efter den knappa segern mot Island inte vara nådiga varken mot förbundskaptenen eller hans lag.

För Sveriges del var resultatet oturligt. Att Spanien vann samtidigt som Sverige förlorade innebär att spanjorerna nu bara är tre poäng bakom i tabellen.

I skuggan av stormatcherna i den svenska EM-kvalgruppen slog Liechtenstein tidigare på kvällen oväntat till med en seger, 1_0, mot Lettland. Sienaanfallaren Mario Frick, målskytt även mot Sverige i höstas, blev matchvinnare med sitt mål i den 17:e minuten. Det var det lilla furstendömets första poäng i EM-kvalet. Så sent som i lördags förlorade laget mot Nordirland med 1_4.

Sveriges motståndare i nästa kvalmatch, Danmark, spelade träningsmatch mot ett reservbetonat Tyskland och vann med 1_0, efter mål av Nicklas Bendtner i den 81:a minuten.

TT

Mer läsning

Annons