Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp seger för Helsingborg

Annons

Helsingborg fick en ljusglimt i skadebekymren. Det blev seger, om än med knappa 1_0, i den viktiga bortamatchen mot AIK.

Efter en motig inledning av årets allsvenska hade både fjolårstvåan AIK och fjolårsfyran Helsingborg mer att bevisa.

Hemmalaget AIK inledde bäst och satte stundtals hård press på Daniel Andersson i Helsingborgsmålet. Men Andersson, som spelade för just AIK 2000_2003, motade undan det som backlinjen inte lyckades stoppa och höll nollan mot sitt gamla lag.

Trots att det är ett par år sedan han spelade för AIK är det fortfarande en speciell känsla att komma tillbaka till Råsunda.

Matchavgörandet kom strax efter halvtidsvilan. Razak Omotoyossi höll undan två försvarare och drev in bollen en bit in i straffområdet, varifrån han enkelt placerade in ledningsmålet bakom AIK-målvakten Daniel Örlund.

Helsingborgstränaren Stuart Baxter var efteråt full av lovord för sitt afrikanska anfallspar Omotoyossi_Olivier Karekezi _ i alla fall för deras jobb i defensiven.

Skadedrabbade Helsingborg reste till Stockholm utan bland andra Henrik Larsson. I slutet av matchen kom en ny motgång, då Olivier Karekezi tvingades utgå.

För AIK innebär resultatet fortsatt jakt på formen från i fjol. Men helt misslyckad var inte matchen, enligt tränaren Rickard Norling.

TT

Mer läsning

Annons