Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft nöjd med laget och sig själv

Annons

Carolina Klüft var nöjd med såväl sin egen insats som lagets under friidrottens Europacup i Vasa, trots att svenskorna missade avancemang till högsta serien. Mest belåten var hon över sitt årsbästa i längdhopp.

Precis som vanligt i landslagssammanhang ställde världens bästa sjukamperska upp i flera grenar. Och som vanligt gjorde hon det bra.

När hon på söndagen tagit sig ur längdhoppsgropen var det dags att omedelbart ladda om för stafett på 4x400 meter. Då hade Klüft precis tagit en förkrossande seger i längdhoppet med två hopp över sitt tidigare årsbästa på 6,71.

Avgörandet kom redan i den andra omgången då svenskan slog till med 6,59 _ tre centimeter längre än vad tvåan Jade Johnson, Storbritannien, lyckades med. Klüft ökade sedan i tredje till segerhoppet 6,75 innan hon avslutade med 6,72.

Direkt efter längdhoppet sprang mångkamperskan bort till det svenska stafettlaget. Klüft växlade som sista kvinna men lyckades aldrig ta in det stora försprång som Storbritannien skaffat.

I och med andraplatsen i den avslutande stafetten blev det, precis som för herrarna, en andraplats även i slutställningen _ 21 poäng efter Storbritannien. Trots att målet inför helgen var att vinna och därmed avancera till Europacupens förstadivision var Klüft nöjd med laget.

TT

Mer läsning

Annons