Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft blåst på bra resultat

Annons

Blåst på ett bra resultat _ och besvärad av skoskav.

Carolina Klüft leder ändå mångkampsgalan i Götzis stort efter två grenar.

Vinden var inte med Klüft när hon i dag startade mångkampssäsongen i den österrikiska alporten Götzis. Trots motvind (-1,4 m/s) i häckloppet pressade Klüft sig till årsbästat 13,27, bara tolv hundradelar från personbästat. Hon vann inledningsgrenen med sju hundradelar till godo på kanadensiskan Jessica Zelinka och 13 hundradelar bättre än brittiskan Kelly Sotherton.

I höjd _ där Klüft fått lite hjälp av Kajsa Bergqvists tränare Yannick Tregaro _ lyfte 24-åringen till för henne måttliga 1,85. Men till den grenen hade vinden friskat i så mycket att solparasollerna började lyfta från marken. De enda som hoppade lika högt som svenskan i de usla väderförhållandena var ukrainskan Ludmila Blonska och litauiskan Austra Skujyte.

Dessutom stördes Klüft av skoskav. Hon fick hjälp av de svenska sjukgymnasterna Inger Karlsson och Henrik Nilsson under tävlingens gång.

Ändå är Klüft i en betryggande ledning totalt i den prestigefyllda galan, 38 poäng före Blonska. Totalt 2|125 poäng två grenar är dock 130 poäng efter den svenska rekordserien som slutade på 7|001 poäng.

Nästa gren, kula, startar klockan 15.30. Sedan avslutar 200 meter första dagen i sjukampen.

TT

Mer läsning

Annons