Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft blåst på bra resultat

Annons

Problem med blåst och blåsor, och alla rekordchanser borta med vinden.

Men Carolina Klüft hjulade ändå när hon var på väg till prisutdelningen efter den första mångkampsdagen i Götzis.

Klüft var som vanligt överlägsen den övriga världseliten och har 117 poängs försprång till brittiskan Kelly Sotherton, 3|936 poäng mot 3|819, efter fyra av sju grenar i den prestigefyllda österrikiska mångkampsgalan.

Att Klüft är 207 poäng efter sin personliga rekordserie var inget hon brydde sig om.

Lårskadan som förstörde fjolårssäsongen är nu helt läkt och svenskan som grät av osäkerhet inför häckloppet i EM förra året njuter nu igen av att tävla.

Kampen i sjukampen blev mot vädrets makter. Med 1,4 m/s rakt i ansiktet var Klüft överlägsen i det inledande häckloppet och pressade sig till årsbästat 13,27, bara tolv hundradelar från personbästat.

Den positiva känslan fanns kvar när hon gick bort till höjdhoppet. Klüft har haft hjälp av Kajsa Bergqvists tränare Yannick Tregaro under våren och imponerade stort under inhoppningen.

Men när höjdtävlingen skulle börja kom allt elände på en och samma gång. Molnen blev mörkare och Klüft blev fångad av en stormvind i varje hopp.

Dessutom sprack en blåsa på foten för friidrottens största Carola-fans.

Blåst och blåsor gjorde att Klüft stannade på höjden hon flög högt över under inhoppningen, 1,85.

Motvind och motgångar fortsatte sedan under dagen. Den första "säkerhetsstöten" (14,34) blev det bästa resultatet i kula och på 200 meter var det frisk motvind från det första steget till det sista.

Nu väntar längd, spjut och 800 meter under söndagen. Att det blir seger för 18:e sjukampen i följd verkar självklart, frågan är om vädret tillåter Klüft att visa vilken fin form hon är i.

TT

Mer läsning

Annons