Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubblös en halv vecka – nu är han Dalkurds nya spelarförvärv

Runt 13:30-tiden gick det ut så kallade"Breaking News" från Dalkurd FF. Då presenterade man stolt sitt nya mittfältsförvärv som senaste kommer från spel med GIF Sundsvall. Han heter Robin Tranberg.

Dalkurd FF gick under fredagen ut i sina sociala medier med att man skulle offentliggöra en ny spelaffär. Strax efter lunch stod det klart att det blir den tidigare GIF Sundsvall-mittfältaren Robin Tranberg som förstärker i truppen i Dalkurd framöver.

– Det känns jättebra att spela i Dalkurd och jag är peppad på att få börja säsongen och att få börja stega upp mot spel i Allsvenskan – så snart som möjligt, sagt av nyförvärvet själv under offentliggörandet.

Tranberg kommer senaste, som tidigare nämnt, från ett treårigt kontrakt med GIF Sundsvall. Ett kontrakt som mittfältaren valde att avsluta i förtid – efter endast en säsong med klubben. Tranberg har därför sedan i slutet av november varit en så kallad "free agent" Alltså klubbblös. Ett tillstånd som numera är återkallat då han alltså är klar för spel i borlängeklubben

– Vi har länge letat efter en defensiv mittfältare. En fysisk spelare som ändå kan spela fotboll, vilket varit jättesvårt att hitta. Att hitta en ung, svensk spelare med de här kvalitéerna har varit ännu svårare. Därför är det jättekul att presentera Robin som en del av truppen, avslutar Dalkurds tränare Poya Asbaghi.