Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubblag nästa för förbundskapten

Annons

Ulf Hallstensson hoppar av som förbundskapten i innebandy. Samtidigt passar förbundet på att se över hela sin landslagsorganisation.

Nyheten att Ulf Hallstensson hoppar av som förbundskapten för herrlandslaget kom i går. Men att han velat sluta har stått klart sedan i början av mars när VM-kalendern ritades om. Då bestämdes att VM framöver kommer att avgöras i december och inte i maj, som det varit tidigare. Och så länge som till december 2008 vill Ulf Hallstensson inte leda Sverige. Därför väljer han nu att sluta redan till sommaren.

Som ledare för innebandylandslaget har han bara haft sporadisk kontakt med spelare. Det har stört Hallstensson som nu vill gå tillbaka till serielunken och åter leda ett klubblag.

Per Jansson, ordförande för Svenska innebandyförbundet, beklagar Hallstenssons avhopp.

Ulf Hallstenssons kritik att jobbet som förbundskapten ligger för långt från själva sporten kan nu leda till en förändring av förbundskaptensjobbet. Krister Kalte, i förbundets elit- och landslagskommitté, har fått i uppdrag att ta fram ett förslag om hur en framtida landslagsorganisation kan se ut.

Ett förslag som lär ses över är huruvida Sverige ska göra som Finland och ha en förbundskapten som alternerar mellan landslag och klubblag.

Om två veckor ska Kalte presentera vad han kommit fram till.

TT

Mer läsning

Annons