Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubben där alla trivs

Aktiva ungdomar i egen styrelse och en välmotiverad ansökan gör att klubben har utsetts till Årets ungdomsklubb av Dalarnas Tidningar i samarbete med Dalarnas idrottsförbund.

- Allting. Stämningen, gemenskapen och att man alltid känner sig välkommen hit, var Lovisa Niss svar på frågan vad som är så bra med ridklubben i Styrsjöbo.

Detta sedan jublet lagt sig efter det att Lovisa, som representant för ungdomens egen styrelse, tagit emot checken på 5000 kronor. Den kom som en rejäl överraskning för de flesta som fanns på plats i går.

- Vi ska göra något speciellt för pengarna. Vad, det vet vi inte, det är ju så nytt. Men de ska inte bara försvinna in i verksamheten där det alltid finns hål att stoppa pengar i, förklarade Sofia Sunnanängs som också tillhör de ungas egen styrelse.

I Leksands ridklubb betonas inte tävlingsmomentet särskilt hårt.

- Tävlingarna ser vi mer som en bonus. Vi är nöjda med att bara vara här på klubben, sade Lovisa.

För den skull glöms inte ridsportens tävlingsmoment bort. Här finns hoppning, dressyr och fälttävlan.

- Det är inte så många klubbar som har fälttävlan på programmet. Men här är det populärt. Bland de yngre är det hoppningen som är populärast.

Klubben tar emot runt 100 ridande barn och ungdomar i veckan och det är inte åldern som avgör i vilken grupp man rider. Det är kunskapen och det gör att grupperna består av både barn och ungdomar.

- När ålderskillnaden försvinner ger det en bra sammanhållning.

Det handlar dock inte bara om själva ridningen. Den unga styrelsen ordnar också andra aktiviteter som rykttävlingar och filmkvällar. Dit hör också Vi i stallet, som är en kunskapstävling, och den unga styrelsen har också ordnat kurs för föräldrarna.

- Klubben är alltid öppen dag- och kvällstid och det finns vuxna ridlärare stor del av tiden som ställer upp för barnen och ungdomarna.

- Vi föräldrar är imponerade av de unga ledarna. De har verkligen tagit ansvar för sina yngre kompisar och dessutom dragit in pengar, berömde en mamma.