Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubben bestrider anklagelserna

Leksandstränarens bild av det inträffande är helt annorlunda än vad domaren beskriver i sin anmälan.
– När vår spelare snackat till sig det första gula kortet talade jag genast om för honom att jag inte tolererar sådant på planen.

Mattias Bergfors är ordförande i Leksands IF FK och ledare för både herrlaget och division ett-pojkarna. Han säger att klubben har en helt annan uppfattning än domaren om vad som hände på matchen den 7 september.

– Det är efterhandskonstruktioner och det kommer vi att bemöta, säger han.

I anmälan står det att en Leksandsspelare ställde sig en decimeter från domarens ansikte och sa "din jävla fitta" till henne. Mattias Bergfors säger att det inte stämmer.

– Han säger det inte till henne direkt, utan det är något han muttrar till sig själv när han går av planen. Men han har gjort fel och därför valde jag att stänga av honom. Han får vänta med att spela igen tills förbundet sagt sitt, för jag tyckte att han kunde få sona sitt brott. Men han har inte stirrat hotfullt på henne, när det skulle ha hänt hade han redan gått till omklädningsrummet och hon hade dessutom ryggen mot honom då.

Mattias Bergfors säger att han mycket väl vidtog åtgärder i ett tidigt skede, när spelarna började bli för verbala.

– Redan när vår spelare snackat till sig sitt första gula kort sa jag till honom att jag inte tolererar snack på planen. Det drabbar hela laget när man drar på sig onödiga kort.

Leksandstränaren var förvisso inte nöjd med domarens prestation, men har inte sagt att hon fick "skylla sig själv" för spelarnas uppträdande.

– Det kan lätt bli mycket gnäll på planen när det är 17-åriga killar, och då måste domaren stävja det. Det var det jag sa till henne; att hon måste våga blåsa av och ta situationerna. Domaren måste agera, det är min uppfattning.

Den 18-årige Leksandsspelaren är alltså avstängd tills vidare. Vad gäller anmälningen mot klubben kommer de att bestrida anklagelserna.

– Jag anser att domaren far med osanning. Men jag vill inte ha någon pajkastning i media, utan det här får förbundet avgöra.

Tävlingskommittén kommer att ta ställning till anmälan mot klubben den 3 oktober.