Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klubbchefen Patrik Bäck lämnar IBF Falun: "Har inte varit enkelt"

Han har byggt upp IBF Falun till en stormakt i innebandyvärlden. Nu väljer klubbchefen Patrik Bäck att lämna föreningen.
– Tanken på att göra någonting annat har växt sig starkare, säger Patrik Bäck i ett pressmeddelande.

Patrik Bäck har en lång historia inom IBF Falun som spelare, ledare och under de senaste åren som klubbchef.

Efter sju år i föreningens tjänst väljer han att lämna mästarlaget.

– Beslutet att lämna min tjänst hos IBF Falun har inte varit enkelt, men tanken på att göra någonting annat har växt sig starkare under den sjukskrivning jag precis gått igenom, säger Patrik Bäck.

Sporten fick en lång pratstund med guldmakaren efter senaste SM-guldet då han talade ut om situationen.

"Många tror att det är en glamourös tillvaro som klubbchef, men det kan de glömma", sa han då till Sporten.

LÄS MER: IBF Faluns guldmakare: "Jag var på väg att springa in i väggen"

Patrik Bäck är frontfiguren bakom IBF Faluns mäktiga klättring till att bli en gigant i innebandyvärlden. Under hans ledarskap har klubben vunnit fyra SM-guld och tre Champions Cup.

– Jag ser det som en ynnest att ha varit en del av den resa föreningen gjort och att kliva av nu, när föreningen lyckades återta SM-titeln och vann sitt fjärde guld på fem säsonger, känns naturligtvis väldigt bra. Jag önskar föreningen all lycka i framtiden och för egen del väntar nu en vardag där det blir enklare att skilja på arbete och fritid, säger Patrik Bäck.

Så här säger klubbens ordförande:

– Patrik har gjort ett fantastiskt arbete inom IBF Falun och han har haft en avgörande betydelse för de framgångar föreningen skördat de senaste åren. Vi är glada att Patrik har sagt att han gärna ställer upp och gör insatser för föreningen även i framtiden, men då på mer ideell basis. För oss handlar det nu om att få till en smidig interimslösning till dess att vi landat i en mer långsiktig organisationsstruktur, säger Filip Nordkvist.