Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klotter på timmerväggar upprör

Någon gång under den senaste tiden, kanske den gångna helgen, har någon klottrat på timmerväggarna på Skeriol IF:s fina friluftsanläggning nere vid vattnet bakom folkhögskolan.

Hemskt och vidrigt, tycker slöjdläraren Olle Berglund om klottret.

– Det här är ligister, säger han om klottrarna.

På bastuns timmerstockar har någon skrivit Toxio eller någonting liknande med blå färg, samma sak har klottrats på andra ställen i Mora under de senaste veckorna. Utescenens timmervägg har också försetts med klotter men den texten är svårtydd.

– Det är hemskt att någon vill förstöra de här byggnaderna som vi lagt ner så enormt mycket ideellt arbete på. Olle Berglund som jobbat som slöjdlärare på folkhögskolan i 22 år har varit med om uppbyggnaden av friluftsområdet. Nu håller de på och lägger på halvkluvor på scenens tak, så att den får samma stil som byggnaderna på Zorns gammelgård.

– Det här är ett populärt utflyktsmål så det vore synd om vi skulle bli tvungna att hägna in det med staket, säger Olle Berglund.

I måndags gjordes en polisanmälan om klottret.