Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klirr i kassan för Leksand när Djurgårdsbacken går till NHL

Kompensationspengar för de spelare som har gått till NHL från Djurgården ger även klirr i kassan hos Leksand. När Linus Hultström lämnar för NHL får dalalaget en del av kakan.

31 poäng i grundserien och 12 poäng i slutspelsmatcherna för Djurgården - det blev sammanfattningen av säsongen för tidigare Leksandsbacken Linus Hultström. 23-åringen är nu klar för flytt till NHL och då får Djurgården kompensation från SHL för spelartappet.

– De pengarna känns som plåster på såren. Det är bra att det finns ett system för att släppa spelare till NHL och det är viktigt för återuppbyggnaden av vår trupp, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till Sportbladet.

Klubben får sammanlagt nära sju miljoner för att ha tappat åtta spelare inför nästa säsong. Men Djurgården får bara 25 procent av det totala beloppet för Hultström, vilket klubben anser är långt under marknadsvärdet. Resten av pengarna går till Linköping och Leksand - de klubbar Hultström spelat för de senaste fyra åren - eftersom han bara spelat en säsong i DIF.

För Leksand innebör det 487 900 kronor som kompensation för Hultström enligt Sportbladet. Lejonparten går till Linköping, som får det dubbla.

För att ersätta det stora spelartappet har Djurgården bland annat värvat Linus Johansson, 23, från Mora IK.

LÄS MER: Förre Leksand-spelaren om skammen: "Inget jag är stolt över"