Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken - ny ishall ska byggas

Nu är det definitivt klart.
Det kommer att byggas en ny ishall på Lugnet - men om det blir någon utbyggnad av antalet curlingbanor återstår att se.
– Ishallsfrågan har varit en riktig långkörare i kommunen, men nu är i alla fall ett beslut fattat, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S).

Den gamla fukt- och mögeldrabbade ishallen från 1974 har tjänat ut för längesedan.

Det har alla varit överens om.

Men diverse omtag i ärendet har gjort att ett beslut om att bygga en ny ishall dragit ut på tiden.

Nu har kommunfullmäktige beslutat att en ny ishall ska byggas med maxgränsen 55,5 miljoner kronor och att den tillkommande hyran för trafik- och fritid inte får överstiga 3,5 miljoner kronor.

I det alternativförslaget fanns inte en utbyggnad av curlinghallen med.

Men dörren är inte stängd för det.

– Nu har vi tagit en ekonomisk ram för att bygga den nya ishallen och låt oss jobba vidare med den. Den ekonomiska förmågan hos Falu Curling Club är inte klarlagd, och jag har inget emot den klubben. Vi får se vad den fortsatta processen kan innebära, säger Jonny Gahnshag.

– Jag tycker det är bra att vi nu kommit till ett beslut i själva ishallsfrågan och vilken ekonomisk ram som ska gälla. Men vi är inte klara med våra diskussioner med Falu CC och en eventuell utökning av banorna, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i trafik- och fritidsnämnden.

I Kristinehallen fanns curlingklubbens ordförande Lars Nordström på plats, för att följa politikernas diskussioner och beslutstagande.

– De har i alla fall inte stängt dörren och från curlingklubbens sida tänker vi jobba vidare för att möjliggöra en utbyggnad till sex banor. Nu får vi fortsätta våra diskussioner med de ansvariga i LufAB och trafik- och fritid om att hitta förutsättningarna för det, säger Lars Nordström och fortsätter:

– Vi kör på och jag tror fortfarande att det finns en bra chans att det löser sig, när vi ges chansen att gå igenom våra kalkyler ytterligare.