Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart till två de två stormatcherna

/
  • Älvdalens HC:s ordförande Lars Andersson och klubbens allt-i-allo Owe Strid gläder sig åt nya läktare i ishallen som klubben och kommunen finansierat tillsammans. I bakgrunden ses fyra av klubbens aktiva spelare, Johan Boberg, Andreas Olsson, Simon Persson och Fredrik Wallin, som för dagen är snickare och jobbar med den nya läktaren.

Mora IK mot Sparta Sarpsburg och Leksand mot Timrå. Lagom till de två matcherna i augusti får Älvdalens ishall nya, säkrare läktare. Och en bättre ljudanläggning.

Annons

Det råder full aktivitet i Älvdalens ishall, trots den minst sagt behagliga sommarvärmen utanför. Kylaggregaten är på och hammarslagen dånar i den annars så tysta hallen.

Under ledning av snickaren Urban Andersson har Älvdalens Hockeys aktiva spelare och föräldrar under någon månads tid byggt om läktarna, som tidigare var alldeles för brant. Under årens lopp sedan hallen stod färdig 1992 har flera personer, både vuxna och barn, ramlat och slagit sig i de branta läktarna.

I många år har ishockeyklubben försökt att få kommunen att bygga nya och säkrare läktare.

– Nu ställde kommunen upp med virket när vi tog på oss att utföra arbetet, berättar klubbens ordförande Lars Andersson, som är minst lika glad som klubbens allt-i-allo OweStrid.

De två glädjer sig också över att ljudanläggningen i hallen är ny.

– Tidigare var det bara en av fyra högtalare som fungerade, säger Owe Strid.

De nya läktarna gör inte att fler personer ryms i hallen, omkring 700 åskådare har man tillstånd att ta in.

Premiär för de nya läktarna blir det den lördag den 17 augusti då Mora IK möter det norska laget Sparta Sarpsborg i den ombyggda ishallen. Lördagen därefter blir det ännu en stormatch - med älvdalska mått mätt. Då möts Leksand och Timrå på samma is.

– Jag rekommenderar alla att beställa förköpsbiljetter på klubbens kansli, säger Lars Andersson. I fjol var det nämligen flera som inte fick någon biljett, fast de i en del fall rest från södra Dalarna för att se Mora IK spela i Älvdalens ishall.

Annons