Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Nytt Globenderby – då möts Mora IK och Leksands IF


Redan i början av juni avslöjade Sporten planerna.
På tisdagen berättade Mora IK och Leksands IF om derbyt som flyttar in i Globen i januari 2016.
– Det är propaganda för dalahockeyn, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.

I januari 2013 möttes Mora IK och Leksands IF i Globen inför fullsatta läktare.

Nu upprepar klubbarna succén.

Den 9 januari klockan 19.19 smäller det igen.

– Jag ville ta tillfället i akt nu när Mora ville lägga en av sina hemmamatcher på bortaplan. Det kändes väldigt kul att nappa på det erbjudandet. Vi har bra minnen när vi var där förra gången 2013, säger Leksands IF:s vd, Kjell Kruse i Sportens livesändning från pressträffen på Långbryggan i Rättvik på tisdagseftermiddagen.

Det är en av Moras hemmamatcher mot Leksand som flyttas till Globen, vilket alltså gör att Mora IK kommer att stå som hemmalag.

Klubbarna kommer att dela på en eventuell vinst och på kostnaderna.

– Det här är viktigt för oss som jobbar med små resurser. Att få ett extra tillskott i kassan. Det är ingenting att hymla om och det är en av anledningarna att vi gör det här. Sedan är det en underbar dag. Det är propaganda för dalahockeyn, säger Peter Hermodsson.Säsongskortsinnehavare i Mora som inte kan närvara i Globen kommer att bli kompenserade.

Sporten avslöjade planerna på ett Globenderby redan den 3 juni.