Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med skatten

Nu är det klart. I måndags besluta kommunfullmäktige i Mora hur hög kommunalskatten ska vara nästa år.

Annons

Det blev som väntat 22:81 per intjänat, taxerat hundralapp.

Detta innebär oförändrat skatt för kommunens verksamhet men samtidigt en höjning med 23 öre, eftersom Mora nästa år tar över hemsjukvården av landstinget.

Landstingskatten sänks därför först med 23 öre för att därefter höjas med 50 öre - så den totala verkliga höjningen för Moraborna av kommunal- och landstingskatten blir därför totalt 50 öre.

Skattebeslutet ledde inte till någon debatt på fullmäktigemötet som gick rekordsnabbt.

Nye kommundirektören Peter Karlsson presenterade sig liksom nya kommunalrådet Anna Hed som var i Kina vid förra mötet, när hon officiellt valdes.

Anna Hed passade på att uppmana Moras politiker att mera aktivt ta del på demokratidagarna som rönt mycket stor uppmärksamhet på andra håll i landet och även utomlands.

– Titta åtminstone in någon stund, om ni inte har möjlighet att vara med hela dagen, uppmanande hon.

Fullmäktige sa också ja till det nya samverkansavtalet för den gemensamma servicenämnden för IS/IT och ägartillskottet i form av en utgivandet av nya aktier (nyemission) till Moravatten, som tidningen tidigare berättat om.

Fullmäktige accepterade också miljöpartisten Liselotte Hanssons avsägelse som ersättare i fullmäktige. Ny räkning som ska ge besked om vem Moraborna vid förra valet gav tillräckligt med röster för att ersätta henne är begärd.

Ett antal fyllnadsval sköts på framtiden.