Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med rally under SM-veckan

Först sa Fortifikationsverket nej - men nu är det trots allt klart att det blir en rallysprinttävling i Falun i samband med SM-veckan.

Det var den 23 oktober som beskedet kom att den statliga myndigheten Fortifikationsverket sa nej till att upplåta mark på Myran för rallytävling. Myndigheten - som har till uppgift att förvalta mark som är avsedda för försvarsändamål - ansåg att "en sådan upplåtelse inte är av sådant värde för Förvarsmakten att en upplåtelse kan bli aktuell".

Nu ser det ut som om det blir motorfest i samband med SM-veckan i alla fall. Fast inte på Lugnet utan i Skog - cirka en mil utanför centrala Falun.

Det är Bergvik Skog som går in och upplåter en vägsträcka till SMK Dala och Svenska Bilsportförbundet.

Enligt bilsportförbundet blir det fortfarande skidstadion på Lugnet som blir bas för sprint-SM med service och startramp.

- Vi håller just nu på att sy ihop alla trådar igen och kommer inom kort återkomma med tävlingsdag och program för arrangemanget. En annan spännande lösning är att vi kommer underlätta för publiken genom att anordna transporter med bussar till och från sträckan, berättar Maria Andersson, sportchef på Svenska Bilsportförbundet.

SM-veckan i Falun genomförs 22-27 januari och sannolikt genomförs rallytävlingen någon gång under helgen 26-27 januari.