Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med O-ringen i Sälen 2016

Efter succén 2008 – nu kommer O-ringen tillbaka till Sälen.

O-ringen har kallat till en presskonferens på Sälens högfjällshotell under onsdagsförmiddagen.

Där kommer Mark Baljeu, O-ringen, Ingemar Kyhlberg, Malun-Sälens kommun, och representanter från Sälen Turisms styrelse meddela att det blir O-ringen i Sälen 2016.

DT berättade under våren att kommunfullmäktige i Malung-Sälen sagt ja till att satsa två miljoner kronor för att få världens största orienteringstävling tillbaka till Sälen.

"O-ringen 2008 gav många positiva effekter," sade kommunalrådet Kurt Podgorski (S) då.

Ett besked om arrangör av O-ringen 2016 skulle ha kommit redan i somras från O-ringenledningen, men det har dröjt och enligt uppgifter till DT-sporten kan det bero på att man inte har haft klart med tillräckligt många dalaklubbar som vill hjälpa till som arrangör i Sälen.

Våren-sommaren 2016 blir extremt händelserik för Dalarnas orienteringsentusiaster då även Tiomila avgörs i länet, i mitten av maj med Lugnet som målplats och Stora Tuna som arrangör.