Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med köpare till Medborgarhuset i Nås

Hans Tidhult är den som kommer att köpa Medborgarhuset i Nås, om allt blir som tänkt. Han köper fastigheten för 1,2 miljoner kronor. Detta är positivt för kommunen i dubbel bemärkelse, dels kommer det in 1,2 miljoner i kassan, men eftersom försäljningspriset överstiger bokförda värdet blir det plus i bokslutet.

Hans Tidhult är verksam inom byggbranschen i Mälardalen och jobbar bland annat med besiktningar av rörsystem.

– Men vi har börjat bygga upp en verksamhet där vi äger och förvaltar fastigheter, den nu aktuella fastigheten blir den andra i Nås, vi köpte för någon vecka sedan ett hus med lägenheter i Skansbacken, berättar Tidhult.

Företaget har även sedan tidigare en industrifastighet i Malung.

– Vi kommer att fortsätta hyra ut lokaler och lägenheter i Medborgarhuset och är det så att vi inte får nämndsalen och andra utrymmen uthyrda i tillräcklig omfattning, så bygger vi nog om till små lägenheter, säger Tidhult.

Han uppger att han även har ett intresse av att köpa det forna Nåshemmet, men att det i så fall ska handla om mycket lite pengar som byter ägare.

– Det finns några alternativ, ett skulle vara att använda det för asylsökande, men det tror jag inte skulle vara någon bra idé, jag tror inte Nås som ort skulle klara av att ha så mycket mer flyktingar än de har i dag.

– Jag tror naturligtvis att det skulle kunna gå att hitta ett användningsområde, annars skulle jag inte vara intresserad, men oavsett vad det ska användas till koster det mycket pengar att rusta byggnaderna, säger Hans Tidhult.

Om allt går enligt planerna tar Tidhult över Medborgarehuset från 1 september till en köpeskilling på 1,2 miljoner kronor, vilket var enda budet och utgångspris. Det bokförda värdet på fastigheten är 975000 kronor och därmed ger affären ett litet överskott till kommunen.