Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med entreprenör för personlig assistans

Det står nu klart vilken utförare som vunnit upphandlingen av den personliga assistans man lägger ut på entreprenad.
Om inte beslutet överklagas kommer Omsorgscompagniet i Norden att ta över verksamheten från den 1 december i år.

– Vi som arbetat med den här upphandlingen var väldigt överens. Det var tre företag som fanns kvar efter utgallring och vi poängsatte sedan verksamheten efter de kriterier vi ställt. Dels att man uppfyller de kvalitetskrav vi ställer men sedan att man också haft det där lilla extra, säger socialnämndens ordförande Christina Knutsson (S).

Hon berättar att man sedan samlat in och sammanställt resultaten och att alla som suttit i presidiet sedan var överens om att Omsorgscompagniet i Norden var den mest lämpade som utförare.

– Det finns nu tid i två veckor för andra att överklaga beslutet och sedan har socialchef Ingalill Frank fått i uppdrag att teckna avtal. Det kommer i så fall att gälla från och med den 1 december 2012 till och med 30 november 2015. Sedan finns även option att förlänga avtalet i ytterligare 12 månader.

Kommunen har de senaste åren tappat många som är i behov av personlig assistans. Många har i stället valt privata utförare och den verksamhet kommunen har i dag består av omkring 30 procent av det totala behovet.

– Det vi har lagt ut för upphandling är hela den personliga assistans vi har i dag och jag är glad att det här nu är i hamn. Det blir skönt att kunna få i gång verksamheten och jobba med det här. Det har dragits i långbänk, säger Christina Knutsson.