Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Kapten "Pasha" förlänger med Dalkurd

/

Kontraktet gick ut efter säsongen och sedan dess har det varit knäpptyst.
Nu står det dock klart – Dalkurds lagkapten, Peshraw Azizi stannar i klubben.
– Det var självklart att jag skulle fortsätta, säger Azizi.

Annons

På fredagen kom beskedet.

Lagkaptenen Peshraw Azizi är klar för en fortsättning i Dalkurd. Ett faktum som glädjer sportchefen Adil Kizil.

– De som känner till Dalkurd känner till "Pasha". Han har blivit lite av ett ansikte utåt och han är en viktig pusselbit i föreningen som helhet. Det är inte bara sportsligt, utan även som människa och med den historia han har med oss. Det är en fin ledare för hela gruppen och en bra förebild för föreningen, säger Kizil när Sporten pratar med honom.

För Azizi själv var det aldrig något tvivel om var karriären skulle fortsätta.

– Det var självklart att jag skulle fortsätta med Dalkurd. Det var inget snack om saken. Samtidigt måste man ändå ha ett bra kontrakt. Det har varit detaljer som vi har bollat fram och tillbaka, säger Peshraw Azizi.

LÄS MER: Nyckelspelarna förlänger med Dalkurd

Det har funnits intresserade klubbar, bekräftar han, men det har aldrig gått så långt som till förhandligar, då Azizi själv har avstyrt det i ett tidigt skede.

– Det är folk som har hört av sig, agenter och allt möjligt. Men skulle jag börja förhandla med en annan klubb så känns det som att jag skulle vara otrogen.

Han utvecklar resonemanget:

– Det är som att ha en fru och så kanske det har gått lite dåligt i förhållande eller man kanske har haft en tuff period, och så ska man börja träffa andra brudar. Jag ser det på samma sätt. Hade det varit klart att jag inte skulle bli kvar i Dalkurd, då hade jag pratat med andra, men annars vill jag inte ens sätta mig i den situationen. För mig är lojaliteten oerhört viktig. Jag kan inte vara otrogen (skratt).

Att alla bitar nu har fallit på plats ser Azizi som en lättnad.

– Nu slipper man att tänka på det, så kan man fokusera på lite annat i stället. Det är skönt att släppa, för man går ju runt och tänker på det, konstaterar lagkaptenen.

LÄS MER: Kapten Pasha – en förändrad man

Peshraw Azizi tenderar dock att vara en man som fokuserar på en hel del annat, nästan jämt. På sistone har han varit i rampljuset då han har medverkat i såväl radioprogrammet Morgonpasset i P3 och så sent som i förra veckan i SVT-programmet Edit: Dirawi.

Du har blivit lite rikskänd nu. Hur känns det?

– Rikskänd, det vet jag inte. Jag är bara "Pasha". Jag vet inte hur det skulle kännas. Jag är bara mig själv, säger Azizi och fortsätter:

– En del saker är jätteviktiga att de kommer ut. Till exempel om situationen i Kurdistan och alla flyktingar som kommer hit, så att folk får en bild av det hela. Vi får se en del saker där nere som vi delar med oss till folket. Alla har inte möjlighet att åka ner och se det med egna ögon och då är det bra att jag delar med mig, så att folk får en bild av varför de här människorna flyr till Sverige.

LÄS MER: Bågefeldt: "Då blir det inte mycket större"

– Om inte jag, som har varit där, berättar, vem skulle då annars göra det? Sånt tycker jag är viktigt och det är därför jag ställer upp på det mesta när de frågar, konstaterar Azizi.

När du tänker på Dalkurd 2016, vad tänker du då?

– Jag hoppas att 2016 blir året då Dalkurd tar sitt största steg. Att man på allvar blir en stabil klubb i Sverige, en stor klubb. Nu har vi kommit till Superettan och nu ska vi hålla oss kvar här och bli stabila. Vi ska inte vara den här lilla föreningen hela tiden, utan man måste se Dalkurd som en stor förening framöver.

Och hur känns det just nu?

– Just nu känns det som att vi har en bra trupp. Vi har behållit många spelare som har varit med i fem-sex år och den biten är oerhört viktig för både truppen och klubben. Och duktiga spelare som kom in förra året har valt att stanna, trots intresse utifrån. Det stärker också. Nu får de ta in lite rutinerade spelare, som har varit i Superettan. Det kommer att behövas om man ska ta nästa steg.

LÄS MER: Azizi: "Förstod nu när mamma ringde"

– Och nästa steg behöver inte vara att vi går upp direkt till allsvenskan. Nästa steg kan vara att föreningen blir stabil som förening. Det är många steg som måste tas, både på ungdomssidan, a-lagsnivå, runt styrelse och klubb. De punkterna är också oerhört viktiga.

Samtidigt har ordföranden sagt att ni ska gå upp direkt.

– Ja... Vi kommer alltid spela för att vinna och jag kommer aldrig gå in i en säsong och spela för att vi ska hålla oss kvar. Det kommer aldrig hända, då kan jag lägga av.

Du tycker inte att det sätter press på er?

– Jag vill omvandla det där. Jag ser det inte som press, utan en extra kick. Satsar de helhjärtat så ska vi också satsa helhjärtat. Jag ser det på det sättet och jag hoppas att resten av laget gör det också. Annars är det min uppgift att se till att de gör det.

Har du någon hälsning till supportrarna inför säsongen?

– Jag kan bara hälsa att de, likt oss, får gå in helhjärtat. Vi får tillsammans göra det till en rolig säsong ihop och fortsätta på banan att tillsammans är vi starka.

LÄS MER:

Tankovic om Dalkurd: "Har inte hört något från dem"

Uppgifter: Nu blir Kizil anställd av Dalkurd – jagar fem nya spelare

Annons