Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart i evenemangshallen

I december arrangeras den första mässan i BSM-hallen.
Fler evenemang planeras.
– Vi tror att vi fyller ett uppdämt behov sedan möjligheterna att använda Kupolen försvann, säger Olle Davidsson, kvarnsvedens IK.

Annons

Fotbollshallen i Kvarnsveden blir nu även en mäss- och evenemangshall. Användningsområdena blir fler. Kvarnsvedens IK har köpt in ett golv som läggs ut i hallen i samband med evenemang.

Kafeterian och läktaren håller på att färdigställas. 6 december arrangerar Näringslivet Falun Borlänge sin årligt återkommande företagsmässa. Denna gång i Kvarnsveden.

Det blir det första stora evenemanget av den här typen i BSM-hallen.

– Vi ska då testa golvet och lägga det för första gången. Det är 3 000 kvadratmeter så det blir en utmaning, säger Olle Davidsson, ordförande i kvarnsvedens IK.

Klubben räknar med att det utöver fotbollsverksamheten behövs 5-6 evenemang om året för att få hallens ekonomi att gå ihop långsiktigt.

– Vi behöver inte fylla hallen hela tiden. Men 5-6 evenemang tror jag ska gå. Det känns som det finns ett tillräckligt stort intresse och underlag.

Olle Davidsson konstaterar att fler arrangemang är på gång.

– Vi har 4-5 olika intressenter. Det rör evenemang med musik och mat, och även ett antal olika mässor. Vi tror att vi fyller ett uppdämt behov sedan möjligheterna att använda Kupolen försvann.

Ett problem som återstår att lösa är parkeringsfrågan.

– Det är en utmaning. Vi har inte löst parkeringsbiten närmast området. Det är inte bara för vår skull vi behöver göra det, utan för våra grannars skull. Vi lider med dem lite. Vi har idéer och det finns ritningar. Vi hoppas ha genomfört något till sommaren, säger Olle Davidsson.