Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Han blir ny kommunchef i Gagnef

Tommy Sandberg, 54 år, blir ny kommunchef i Gagnef.
Han ser fram emot att jobba med samverkan och att – på sätt och vis – komma hem.

I början av februari i år lämnade Gunnel Gyllander kommunchefsposten i Gagnef för att bli kommunchef i sin uppväxtkommun Sveg.

Läs också: Hon lämnar de segslitna politiska affärerna.

Sedan dess har barn- och utbildningschefen och ställföreträdande kommunchefen Håkan Elfving varit tillförordnad kommunchef. Men han sökte inte kommunchefstjänsten.

Det gjorde däremot ett 30-tal andra personer och fyra av dem kallades till intervjuer.

Intervjugrupperna, bestående av representanter för kommunledningen, förtroendevalda och fack, var eniga i sitt "val" och nu har kommunstyrelsen beslutat att anställa Tommy Sandberg som ny kommunchef.

Han kommer närmast från Töreboda – en kommun av Gagnefs storlek – där han arbetat som kommunchef sedan 2009. Där har han arbetat aktivt med ledning och styrning samt varit drivande i flera regionala samverkansprojekt.

Dessförinnan arbetade han vid näringslivsenheten i Mariestads kommun, där han också är bosatt. Tidigare har han jobbat även inom Hudinge kommun.

– Jag ser fram emot jobbet i Gagnefs kommun och jag förstår att även det handlar mycket om samverkan; mellan olika verksamheter, de olika kommundelarna och med övriga kommuner i regionen, säger han.

Tommy Sandberg ser också fram emot att "komma hemåt" efter många år utanför Dalarna:

– Jag har mina rötter i Leksand och Siljansnäs, där jag tagit över mina morföräldrars gård.

Han tillträder efter midsommarhelgen.

Håkan Elfving fortsätter som tf kommunchef fram till dess.

Läs fler Gagnefsnyheter.