Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för skidåkning i Idre

Nu finns snön på plats och längdåkningen har smugit i gång på Idre Fjäll. När det gäller den alpina skidåkningen räknar Idre Fjäll med att kunna öppna de första nedfarterna på fredag.
– Vi har redan fått några norska alpina grupper som hört av sig för att komma hit och träna, säger Idre Fjälls VD Jocke Johansson.

Annons

Idre Fjäll hade som ambition att öppna anläggningen den 16 november, men snötillverkningen har gått så bra att redan på fredag bör de första nedfarterna i nord och väst kunna öppnas. I nord finns det redan tillräckligt med snö och nu handlar arbetet om att pista ut all den tillverkade snön.

När det gäller längdåkning har ett drygt en kilometer långt spår vid skidstadion öppnats.

– Det spåret bygger vi nu på för fullt så vi kan klara av de stora skidskyttetävlingarna som är inbokade helgen den 24-25 november, säger Jocke Johansson.

Den snö som till stor del behövs är redan tillverkad och ska nu börja köras ut på skidskytteslingan som ska användas vi tävlingarna.

– Fokus just nu är att pista ut snön för de alpina nedfarterna och förhoppningen är att det nu ska bli lite mer kyla så snökanonerna kan dra igång på allvar igen, men som helhet är det skönt att veta att vi nu är redo att öppna och det en vecka tidigare än i fjol, säger Jocke Johansson.